Насловна ПРЕПОРУЧЕНО Uskoro novi broj Dobrog jutra

Uskoro novi broj Dobrog jutra

252

U oktobarskom broju našeg i vašeg magazina nastavljamo priču o stotinu jela Srbije s hajdučkim ćevapom i punjenom deverikom. Posle voćarskih, otvaramo Povrtarske dane Dobrog jutra, gde vas učimo kada, kako i gde je najbolje posaditi pojedine povrtarske vrste. Takođe, profesor dr Žarko Ilin odgovara na pitanje zašto sve više jedemo pasulj iz egzotičnih krajeva, umesto onog našeg, domaćeg, koji nas je othranio. Ko kod nas gaji bamiju i čemu ona služi, pitanje je na koje smo našli odgovor u Đurđevu, učimo vas kako se pravi zimnica bez konzervansa, a profesor dr Zoran Keserović analizira voćarsku godinu. Vreme je za plavo prskanje, kažu stručnjaci, a u tajne rezidbe uputiće vas Rajko Šutuljić, majstor za ovaj posao iz Struganika. Tu su i rubrike o prosu, proizvodnji magarećeg mleka, dunji i leblebiji, stalne rubrike posvećene pčelarstvu i gljivama, kao i odgovor na pitanje koje vino ide uz koju hranu. Uživajmo zajedno!