Uskoro novi broj „Dobrog jutra“

U novom broju našeg i vašeg magazina nastavljamo s predstavljanjem stotinu najboljih jela Srbije: ovoga puta čitajte kako se prave pihtije, srbijanski brodet, praseće bajadere i princes krofne. O integralnoj proizvodnji u voćarstvu piše dr Zoran Keserović, dr Aleksandar Leposavić analizira proteklu sezonu kad je u pitanju jagodasto voće, a dr Žarko Ilin čitaocima predstavlja njegovo veličanstvo – karfiol. Kako zaštititi voće od mraza, šta je hidroponija i da li se isplati gajiti šipurak, možete saznati na stranicama decembarskog broja našeg magazina. Da i post može biti gurmansko carstvo pokazuje nam Leposava Antić, a na našim stranicama možete pročitati koje četinarske vrste unosimo u kuću kao božićne jelke, kako se neguju i presađuju, kao kako ih možete ukrasiti medenjacima. Tu su i naše stalne rubrike, posvećene gljivama i pčelarstvu, a magazin zatvaramo pričom o kinoi, superžitarici koja je ponovo postala omiljena na svetskim stolovima. Uživajte!

Vaša Redakcija

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime