Uskoro novi broj Dobrog jutra

Dragi čitaoci, pred vama će se uskoro naći novi broj vašeg i našeg magazina. U njemu ćete, pored priča o božićnim običajima, simbolici badnjaka i značaju porodice u proslavljanju najvećeg hrišćanskog praznika, moći da pročitate recepte iz naše knjige „100 jela Srbije“. Ovoga puta nudimo vam recept za morčiju supu i carska rebra s krompirom. Vinogradari vredno dočekuju Novu godinu, pripremajući se za zimsku rezidbu vinograda, a voćari kreću u borbu protiv štetočina, kako bi voćke zdrave dočekale prve tople dane. O tome koje voćke odabrati ako ste amater-voćar govori dr Zoran Keserović. Dr Žarko Ilin analizira povrtarsku godinu i objašnjava zašto smo podbacili u gotovo svim povrtarskim vrstama, a vreme je i za pripremu plastenika. Načinjemo i teme o cirkularnoj ekonomiji i zaštiti životne sredine, a saznaćete i da li i kako lovor uspeva u našim krajevima.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18