Uskoro oktobarski broj Dobrog jutra

U oktobarskom broju našeg magazina dr Zoran Keserović savetuje vas o tome šta treba da znate pre podizanja voćnjaka. Dr Žarko Ilin povrtarima priča o sve važnijoj i popularnijoj organskoj proizvodnji.

Predstavljamo vam i sve koristi mušmule, ploda prvog mraza, a pričamo i o koristi od pepela za voćnjake i povrtnjake. Dunja je dragocena voćka, pomalo zaboravljena u našim okućnicama. Jabuke ima, ali je dobra i u slanoj zimnici, kažu naši saradnici, koji poručuju i da od maline može da se pravi i vino. Šta sve može da se pravi od pečene paprike, kako izgleda uzgoj kaktusa, zašto je važno jesti karfiol, možete pročitati u novom broju „Dobrog jutra“.

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno