Насловна ВЕСТИ Ужице : Бесповратна средства за развој пластеничке производње

Ужице : Бесповратна средства за развој пластеничке производње

224

Град Ужице и Фондација “Ана и Владе Дивац”  расписали су конкурс за доделу бесповратних средстава малим произвођачима за развој пластеничке производње. Конкурс је отворен до 29. априла, а могу да се пријаве власници регистрованих пољопривредних газдинаства која желе да отпочну или прошире постојећу пластеничку производњу.На располагању је 3,7 милиона динара, од чега је 2,7 милиона обезбедио Град Ужице из свог буџета, а милион  динара Фондација “Ана и Владе Дивац”  . Учешће газдинстава која добију донацију је до 30 посто средства од укупне вредности пластеника. Према конкурсу, величина пластеника из донације је 5м Х 30м Х 2,6м (150 м2) и 6м Х 24м Х 3,2м (144 м2).

-Због великог интересовања прошле године када је постављено 26 пластеника, одлучили смо да пластеничку производњу подржимо и ове са значајним износом средстава. Корисници добијају пластенике под веома повољним условима, а предност при додели имаће млађи од 45 година и жене носиоци пољопривредног газдинства, што се уклапа и у нашу стратегију развоја – каже градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

У протеклих шест година колико траје акција, 126 корисника подржано је са укупно 20 милиона динара, од чега су 15 милиона динара средства опредељена буџетом града Ужица, а 5 милиона средства која је уложила Фондација “Ана и Владе Дивац”  кроз програме намењене козарству, овчарству, пчеларству и пластеничкој производњи .

Ивана Никитовић из Злакусе код Ужица, пластеник је добила прошле године. Њен пластеник су протеклих дана посетили челници Ужица и Фондације „Дивац“  и тако званично најавили овогодишњи конкурс.

– Донацији нам је помогла да унапредимо производњу цвећа. Захваљујући тим средствима, могли смо да урадимо и неке друге ствари које су нам олакшале производњу – каже Ивана.

Жељко Дулановић