Vebinar o korišćenju znanja u organskoj proizvodnji

Međunarodna federacija pokreta orgasnke poljoprivrede IFOAM , 1. juna u 10 časova organizuje vebinar: “Korišćenje znanja i veština i razmena znanja u održivoj organskoj proizvodnji“.

Organska poljoprivreda zahteva dosta znanja. Mnogi stručnjaci se slažu da je informacija najvažniji input, a naročito informacija koja ima i praktičnu primenu. Pristup informacijama nije uvek jednostavan, vođenje evidencije je često izazov, kao i pronalaženje prave informacije u pravom trenutku.

Znanje proizvođača i podaci proizvođača do kojih su sami došli su važni ne samo za dobro upravljanje gazdinstvom, već se mogu koristiti na razne načine – deliti preko raznih kanlala i mreža i biti od koristi celom organskom sektoru. Na vebinaru će se diskutovati o dostupnim informacijama i načinima razmene informacija, sa ciljem podsticanja rasta organskog sektora.

Vebinar se organizuje na engleskom jeziku uz obezbeđen prevod na srpski. Održaće se putem zum platforme uz obaveznu prethodnu registraciju putem linka:  https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZwufu6sqzwqHdefkf1MIdYiCm8-dzaP8lMt

Posle registracije stici ce povratni mejl sa informacijama o učešću na vebinaru.

Izvor:Poljoprivrednik

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18