Насловна ВЕСТИ Велики значај пољопривредних школа у образовном систему

Велики значај пољопривредних школа у образовном систему

46

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је свечаности поводом обележавања 75 година постојања Пољопривредне школе са домом ученика Футог, где је поручио да је значај пољопривредних школа у образовном систему велики.

Ружић је казао да је од оснивања до данас та образовна установа  остала окренута потребама и интересовањима својих ученика, те да она представља пример установе у којој се успешно спајају практична и теоријска знања.

– У том процесу подједнако значајно место припада професорима, наставницима практичне наставе, управи школе и свим запосленима, али и ученицима школе – казао је Ружић.

Он је навео да је значај пољопривредних школа у нашем образовном систему велики, јер доприносе руралном развоју земље и развоју пољопривреде, као једне од најзначајнијих привредних грана, саопштено је из Министарства просвете.

– Како бисмо били конкурентни у тој области потребно је да имамо квалитетне стручњаке из области пољопривреде и ветерине, а то омогућава управо ваша школа. У том смислу веома је значајна практична настава која је ученицима доступна на импозантној школској економији од око 80 хектара обрадиве површине – навео је он.

Ружић је истакао да у склопу школе постоји ученички дом који располаже капацитетом од 190 места, а у којем ученици развијају своје идеје у оквиру секција као што су еколошка секција, кинолошка, пчеларска, коњички клуб, хор и бројне спортске секције.

– Циљ Министарства је да у складу са европским стандардима обезбеди што боље услове за рад и учење. Због тога настављамо да улажемо у инфраструктуру образовних установа на свим нивоима, али и установа ученичког и студентског стандарда. Важно је да знате да ћете и даље имати подршку министарства – рекао је Ружић.

Ружић је отворио и изложбу на којој је школа представљена кроз историју, а коју су приредили ученици.

У саставу економије у Пољопривредној школи са домом ученика Футог су и воћњаци, виногради, стакленици и пластеници, а савремености школе доприноси опремљеност свом потребном модерном механизацијом и различитим објектима за смештај животиња.

Извор: Танјуг

Фото: Пољопривредна школа са домом ученика Футог