Vinarija „Deurić“: O unapređenju promocije i plasmana vina 12. novembra

„Unapređenje promocije i plasmana vina“ naziv je naučno-stručnog seminara koji će 12. novembra biti održan u vinariji „Deurić“ u Maloj Remeti. Rukovodilac seminara je prof. dr Branimir Vlahović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu koji će govoriti na temu „Na koji način uspešno promovisati vino?“

O obeležjima vinskog sektora u Slovačkoj pričaće mgr. Branislav Dudić sa Fakulteta za menadžment Univerziteta u Bratislavi, dok će prof. dr Vlade Zarić sa novosadskog Poljoprivrednog fakulteta obrazložiti temu „Koji je najbolji put vina do potrošača?“. O značaju društvenih mreža u promociji vina govoriće mast.aekon. Dubravka Užar, takođe sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu dok će njen kolega dr Anton Puškarić sa Instituta za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda pričati o tome kako privući potencijalnog kupca za kupovinu vina. Koje vino potrošači žele objasniće msc Mirjana Marković iz novosadskog Udruženja „Žene i vino“. Mast. men. Đurđica Gordić govoriće na temu „Da li je vinski turizam realna šansa za plasman vina?“.

Tokom diskusije učesnici seminara iznosiće svoja iskustva i predloge o problemima i plasmanu vina.

U pozdravnoj reči učesnicima skupa i gostima obratiće se predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, Privredne komore Vojvodine i vinarije „Deurić“.

Nakon predavanja i diskusije predviđen je obilazak vinarije domaćina i dodela sertifikata o učešću na seminaru.

Piše: J. Bajšanski

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18