Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ                    ВРХУНСКИ ГАСТРОНОМСКИ ДОЖИВЉАЈ У БЕОЧИНУ

                   ВРХУНСКИ ГАСТРОНОМСКИ ДОЖИВЉАЈ У БЕОЧИНУ

347

Фрушкогорско место Беочин, овог викенда је домаћин Првог фестивала хране „GASTROMEET FEST“-а.  До сада невиђена манифестација, одржава се на платоу испред Спортског центра на самом улазу у Беочин из правца Новог Сада.

Организатори „GASTROMEET FEST“-a имају за циљ очување гастрономске и унапређење туристичке понуде овог дела Војводине, кроз представљање нових приступа у спремању јела са роштиља. Овде се може видети највећи смокер на Балкану, највећа пушница, а у припреми је око 150 килограма меса.

Храну припремају и мали локални произвођачи и врхунски кувари са међународним искуством. Атракција су најмодернији роштиљи, а у такмичарском делу спремају се свињска ребарца и пилећа крилца.

Одржавају се  „мастерклас“ радионице и предавања о гастрономији, дегустацији хране, нутриционизму, а посетиоци ће моћи да добију савете о комбиновању сирева са пићем и храном, слагању хране са винима, пивом и жестоким пићима.

Радионице и предавања држе професор и међународни кулинарски судија Јордан Настановић, познати ТВ водитељ кулинарских емисија и међународни инструктор и судија HORECA система Хаџи-Саша Мишић, члан Асоцијације шефова кухиње Србије и најбољи кувар 2022. године у земљи, Драгиша Стефановић Гиле као и међународно награђивани наставник гастрономије Горан Радивојевић.