Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Vuk i lisica više neće terorisati sela u okolini Bujanovca

Vuk i lisica više neće terorisati sela u okolini Bujanovca

356

Stanovnici koji žive u blizini sela Sebrat, u bujanovačkoj opštini, vidno su odahnuli kada su saznali da su prilikom hajke, koju je na svom terenu organizovalo Lovačko udruženje “Golub”, u lovačkoj vatri pali jedan vuk i jedna lisica, koji su im u proteklom periodu pričinili veliku štetu.

Ovakvu završnicu priželjkivali su i sami lovci koji su toga dana na poziv ovog lovačkog udruženja došli, iz svih opština Pčinjskog okruga i susedne Severne Republike Makedonije, ispred Lovačkog doma u selu Klenike. Odlučili su da se podele u dve grupe i otpočnu hajku.

Ispred lovaca su u pratnji pasa išli hajkači, koji su usput pravili buku sa ciljem da aktiviraju predatore, a kada su stigli na teren koji je poznat pod nazivom Sebratski borovi primetili su nekoliko vukova kako se u čoporu kreću nedaleko od njih. Iako su u početku mislili da će im ove lukave i snažne životinje umaći hajkači su ipak uspeli da im promene pravac kretanja i usmere na lovačku zasedu. Tada je jedan od njih naleteo na lovačku vatru lovca Dušana Antića iz sela Trebešinje gde je i pao pogođen.

Na uspešno obavljenom poslu čestitale su mu i kolege koje su se nalazile u njegovoj neposrednoj blizini.

Tekst: Gordana Nastić

Foto: Saša Tomić