Насловна ВЕСТИ За креативност у туризму 200.000 евра бесповратно од ЕУ

За креативност у туризму 200.000 евра бесповратно од ЕУ

18

Европска унија ће доделити бесповратна средства за креативне и иновативне идеје у области туризма и културног наслеђа. Укупна финансијска подршка износиће више од 200.000 евра, од којих ће бити награђено 12 пројеката у шест општина и градова у Србији.

Намена ових пројеката је да на иновативан и одржив начин обогате туристичку понуду и тиме допринесу економску оснаживању локалних заједница, наведено је у саопштењу ЕУ ИНФО мреже. Пројекти ће бити подржани кроз програм „ЕУ за културно наслеђе и туризам“, који се спроводи у оквиру Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, а који управо има за циљ развој туризма и промоцију културно-историјског наслеђа.

Културне институције, јавна предузећа, удружења и туристичке организације су креатори и носиоци ових иновативних пројеката који ће се реализовати у Тополи, Неготину, Доњем Милановцу, Кладову, Зајечару и Голупцу. Подршком креативних, одрживих, дигиталних и интерактивних идеја, пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ настоји да подигне конкурентност партнера на локалу и помогне им у стварању нових туристичких производа. Конкурс за креативну индустрију је само један у низу конкурса који се спроводе кроз овај пројекат који финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

Извор: Танјуг

Фото: Pixabay