Насловна ВЕСТИ За квалитет унапред уговарати садни материјал

За квалитет унапред уговарати садни материјал

39

Релативно лепо време омогућује да се саднице воћа још саде иако је крај новембра. Бројне су предности јесење садње у односу на пролећну.

С јесени посађене саднице боље се примају и одмах у пролеће започињу вегетацију.

„Наш расадник почиње традицонално са продајом садница. Спремили смо широку палету воћних врста и сорти додатно обогаћено врстама украсног биља из соспствене производње. Продаја иде доста добро а имали смо срећу са лепим временом за садњу“ рекао је професор на Пољопривредном факултету у Новом Саду Ненад Магазин.

Њихов расадник је окренут коштичавом, јабучастом и језграстом воћи и препозунатљиви су по код произвођача који су њихови верни купци.

„Велико интересовање је за кајсију, шљиву, крушку и дуњу, а познати смо по калемљеном лешнику и ораху а велики су упити и за калемове винове лозе поготову за наше сорте.

Велики купцима ће испоручити калемове ове јесени тј. сада, а за малопродају ће највећи део испоручити на пролеће.

Препоручују да се садни материјал наручи благовремено, односно на време и планирати две, три године унапред и тада сте сигурни да ћете имати квалитетан садни материјал.

„Све се више произвођача окреће овом начину уговарања садног материјала јер га се у сваком моменту у Србији може наћи доста, али је дискутабилан квалитет, посебно ако вам требају веће количине“ закључио је Магазин.

Извор: РТВ

Фото: Pixabay