Za svaki cvetak poseban „jelovnik“

Razvojem novih tehnologija i novih stilova uređenja životnog prostora, cveće postaje sve važniji pratilac savremenog čoveka, a njegova proizvodnja sve unosnija. Cveće se ne gaji samo na terasama, već i u polju, gde često zauzima po nekoliko hektara, u plastenicima i staklenicima, posebno tamo gde postoji jeftinija prirodna ili otpadna topla voda za zagrevanje tokom zime.

U zatvorenom prostoru se nekada umesto zemlje koristi veštačka podloga – šljunak ili voda u kojoj su, u zavisnosti od vrste koja se gaji, rastvoreni različiti hranljivi elementi u određenim koncentracijama i takvi rastvori se zovu hidroponi. Ovo je tema diplomirane inženjerke Marije Janjić iz PSS službe u Vranju, čija će istraživanja pomoći cvećarima.

Koje đubrivo i u kojem rastvoru pročitajte u nastavku

You need to be logged in to view the rest of the content. Molimo vas da se . Niste Pretplatnik? Pretplatite Se
razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18