Насловна ВЕСТИ Задругарство бележи позитиван биланс

Задругарство бележи позитиван биланс

138

Задругарство је у години на измаку убележило позитиван биланс, што је још једно сведочанство да удружени пољопривредни произвођачи постижу боље резултате од оних који самостално наступају на тржишту. Ово потврђује и Општа земљорадничка задруга „Агроном“ у Деспотову.

У овој нимало лакој производној години, када је реч о временским условима у пољопривредној производњи, у Земљорадничкој задрузи „Агроном“ бележе раст у пословању, пре свега захваљујући залихама пшенице, кукуруза и соје из претходне године које прати висока цена.

Иако је овогодишња сетва каснила, дуго очекивана киша током вегетације у атарима Пивница и Деспотова спасила је род пшенице и соје.

Земљорадничка задруга „Агроном“ годишње уговори производњу са више од хиљаду коопераната.

А да без примене науке у бразди нема резултата у савременој пољопривредној производњи препознали су још пре нешто више од две деценије њени оснивачи, инжењери пољопривреде, накадашњи студенти новосадског Пољопривредног факултета.

И данас у овој задрузи, која са својим кооперантима и купцима спада у ред водећих произвођача и организатора производње у нашој земљи, од 120 запослених шеснаест је агронома.

Као што ова задруга значи свом селу и свака друга задруга која има већи број запослених и ради у корист својих коопераната и задругара веома је значајна за опстанак пољопривредника, као и живота на селу.

Извор: РТВ

Фото: Pixabay