Насловна РАЗНО Задуга „Саставци“ добила помоћ за набавку стеоних јуница

Задуга „Саставци“ добила помоћ за набавку стеоних јуница

22
default

Земљорадничка задруга “Саставци” из Саставака код Прибоја добила је од Министарства за бригу о селу скоро седам  милиона динара, у оквиру доделе бесповратне помоћи  за 57 задруга из читаве Србије. 

Према речима директора задруге Милете Иконића, средства су одобрена за набавку стеоних јуница високе млечности, чиме ће се повећати количина и квалитет млека, али и подстаћи продуктивност  индивидуалних произвођача. Задруга у Саставцима,  једна од ретких у овом крају, основана је пре две и по године удруживањем више од 20 задругара и основна делатност јој је сточарство.

– О расподели добијених средстава коначну одлуку донеће Скупштина  Задруге наредних дана. Средства су намењена  садашњим и будућим члановима, као и комитентима  Задруге – казао је Иконић.

Иначе, Министарство за бригу о селу одобрило је за 18 старих задруга по 15 милиона динара бесповратна средства намењених унапређењу пословања,  док је 39 нових задруга добило помоћ у појединачном износу до 7,5 милиона динара. Међу овим задругама је 15 ратарских, 21 воћарска, шест сточарских, четири повртарске, виноградарске и пчеларске и једна задруга која се бави производњом лековитог биља, а средства су ове године по први пут добиле једна туристичка и једна социјална задруга.

Ж. Дулановић