Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Zapečene kruške sa bademom i medom

Zapečene kruške sa bademom i medom

146

Mekane, slatke kruške idealna su jesenja namirnica koja je odličnan izvor vitamina i minerala važnih za dobro stanje celokupnog organizma. Kruške su jedno od voća koje obiluje vlaknima. U izobilju sorti svako će pronaći svoju omiljenu. Osim uz glavno jelo, kruška je nezamenljiv desert.

Potrebno je:

  • 1 kg svežih krušaka
  • 100 g meda
  • 50 g blanširanog badema

Priprema:

Kruške treba iseći na polutke, a potom im malo izdubiti sredinu. Poređati ih na aluminijumsku foliju i zapeći u pećnici. Kada polutke budu pečene, nafilovati ih smesom napravljenom od mešavine  meda i seckanih blanširanih badema. Poslastica se poslužuje dok je topla.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.