Zelena oaza blizu grada

Hortikulturno uređivanje životnog prostora, važan je za sve nas. Pored toga što time doprinosimo očuvanju planete, zelenilom utičemo i na poboljšanje psihofizičkog zdravlja.

Ušuškana na obroncima, zelena oaza Ružice Stojanović predstavlja pravo prirodno bogatstvo, o kome se brine konstantno, detaljno planirajući svaki sledeći korak pri sadnji i uređivanju. Nije imala nedoumice, kada je trebalo da se iz gradskog sivila, preseli na Paragovo da živi.

U vrtu se nalaze pored raznovrsnog cveća, začinskog bilja i četinara i drveće i biljke koje prečišćavaju vazduh.

Pri uređivanju svog dvorišta, Ružica je odlučila i da posebnu pažnju posveti materijalima koji će se u njoj nalaziti, pa je tako za većinu nameštaja, ograda, saksija i stepenika iskorišćeno ono što se u bašti već nalazi, kao što je na primer drvo bambusa, panj ili tikva od koje pravi lampe.

Kada je nabavka sadnica u pitanju, Ružičin savet je da pelcere i semenke biljaka razmenjujete, jer ćete time razmeniti i zlatna iskustva.

Izvor: RTV

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno