Žig Čuvarkuća dobila još 42 prehrambena proizvoda

Kolektivni žig Čuvarkuća, koji se dodeljuje u okviru projekta Privredne komore Srbije (PKS) „Stvarano u Srbiji“, dobila su još 42 domaća proizvoda prehrambene industrije, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.
Time je, navode iz PKS, ovu oznaku kvaliteta i domaćeg porekla, za manje od godinu dana ponelo 714 proizvoda
„Polovinom juna projekat obeležava prvi rođendan, a ove godine očekuje se i hiljadita čuvarkuća. To je dokaz da Srbija ima veoma kvalitetne proizvode, konkurentne na domaćem i globalnom tržištu, koje potrošaci sve češće biraju“, rekao je Mihailo Vesović, direktor u PKS i predsednik Saveta za dodelu žiga.
Nove čuvarkuće su 22 proizvoda kompanije Imlek, 17 Univereksportovih, dva Danubiusa, jedan proizvođača organske hrane porodične firme Dolovac organik, koji posluju uz podršku DM drogerie inkubatora.
„Veliko nam je zadovoljstvo što smo stekli pravo na korišćenje žiga čuvarkuća i postali deo značajnog projekta PKS. U proizvodnji koristimo isključivo domaće sirovine zbog čega uživamo poverenje velikog broja potrošača“, rekao je direktor marketinga „Imleka“, Jovan Bugarčić.
U Univereksportu ističu da dobijanje čuvarkuće jasno pokazuje nastojanje ove kompanije da razvojem sopstvene proizvodnje jačaju i podržavaju domaće proizvode.
Izvor: Tanjug
Foto: Privredna komora Srbije

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime