Насловна РАЗНО ZRENJANIN: Licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta od ponedeljka 30. marta

ZRENJANIN: Licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta od ponedeljka 30. marta

393

Grad Zrenjanin obaveštava i poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije ove srednjobanatske lokalne samouprave da će javna nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta biti održana od ponedeljka, 30. marta na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, na zapadnoj tribini. Nadmetanja će početi u 10 časova i kako se navodi u obveštenju organizovana su u skladu sa uputstvom Ministarstva poljoprivrede, i šumarstva – Uprave za poljoprivredno zemljište, izdatom opštinama i gradovima za sprovođenje javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta.
Imajući u vidu navedene zakonske propise, agrorokove, kao i činjenicu da značajna površina poljoprivredog zemljišta nije data u zakup i korišćenje za agroekonomsku 2019/2020. godinu, neophodno je da se što veća površina zemljišta stavi u funkciju poljoprivredne proizvodnje i održe javna nadmetanja po odlukama o raspisivanju javnog oglasa koje su doneta uz saglasnost ovog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Zbog vanrednog stanja uvedenog zbog pandemija kronavirusa na teritoriji Republike Srbije, a u skladu s uputstvom Uprave za poljoprivredno zemljište, Grad Zrenjanin će obezbediti sve neophodne mere zaštite i slediti preporuku Vlade Republike Srbije o održavanju javnih nadmetanja na otvorenom prostoru.
J. Bajšanski