Насловна ВЕСТИ Зрењанин: Земљорадничка задруга “Младенова Крајина” принуђена да прода њиве

Зрењанин: Земљорадничка задруга “Младенова Крајина” принуђена да прода њиве

15

Земљорадничка задруга „Младенова Крајина“ из Честерега расписала је оглас за продају пољопривредног земљишта путем лицитације. На продају је понуђено око 68 хектара њива четврте и пете класе, у катастарској општини Честерег, по почетној цени од 10.000 евра по хектару.

Понуде се примају до 15. октобра, а истог дана биће и њихово отварање.

– Имамо неке дугове и принуђени смо да продамо земљу. Недавно нам је преминуо директор, а остало је нас 14 запослених и морамо да решимо дугове и обезбедимо функционисање задруге – објашњава за портал зрењанински.цом вршилац дужности директора задруге Мирослав Тодић.

Земљорадничкој задрузи „Младенова Крајина“ ће, након продаје, за коју не сумњају да ће бити успешна, остати 210 хектара.

– Земље за продају нема и верујемо да ћемо постићи и већу цену од почетне. У селу и околини не може се наћи ни јутро за продају, а камоли овако велика парцела – каже Тодић.

Додаје и да ова година није била лоша што се тиче приноса.

– У току је берба кукуруза и приноси неће бити лоши, а имали смо и пшеницу, сунцокрет, семенски кукуруз. Има још колега који ће у пензију и верујемо да ћемо са мање запослених и без дугова успети да опстанемо, иако имамо велику конкуреницју и у селу и у околини – додаје Мирослав Тодић.

Извор: zrenjaninski.com