Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a sastojke uglavnom imate kod kuće.

Sastojci:

•             250 grama maslaca ili margarina,

•             300 grama šećera,

•             100 grama oraha,

•             2 cela jaja,

•             prašak za pecivo ,

•             ½ decilitra vode,

•             600 grama brašna.

Maslac umutiti i dodati šećer i jaja, a potom i ostale sastojke. Dobro umesiti testo, razviti ga debljinu od jednog centimetra i vaditi modlama keksiće koji se peku na srednje jakoj vatri oko 15 minuta, dok blago ne porumene.

Umesto oraha može da se doda kokosovo brašno, mleveni badem ili lešnik, čime će se osnova testa dobiti drugačiji ukus. Keksići će se posle hlađenja stvrdnuti, ali će stajanjem omekšati. Mogu da se ukrašavaju različitim glazurama od šećera u prahu i limuna, ili topljenom čokoladom.

Piše: Biljana Nenković

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo