Da li je moguće gajiti badem na Fruškoj gori? Da, kaže dr Zoran Keserović, ako se kombinuju ranocvetne i kasnocvetne sorte, kao i u Podunavskom regionu. Kako, pogledajte u video prilogu.
Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle
Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za
Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo
Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar
Jeste li sigurni da ste dobro pripremili košnice za zimu? Da li su pčele u njima jake? Šta može da
Zimski meseci uvek bude asocijaciju na praznike, raspust, sneg, grudvanje i odmor… i naravno jelku. Nama dvema se uvek činilo