Zdravo zimsko okrepljenje. Priprema se od jedne glavice crnog luka ili praziluka, 6 do 7 čičoka, dva krompira, maslinovog ulja, malo celera, jednog čena belog luka, jednog lovorovog lista, jedne kesice kokošije supe, malo morske soli i bibera. Iseckamo luk na sitne komadiće, ogulimo čičoku i krompir koji iseckamo na manje komade. U šerpu sipamo maslinovo ulje i stavimo luk da se proprži, zajedno sa celerom koji smo iseckali na komadiće kao i beli luk. Kada smo to propržili, stavimo lovorov list, čičoku i krompir. Nalijemo u šerpu vodu i dodamo kokošiju supu. Kada krompir i čičoka omekšaju, izvadi se lovorov list, a dodaje kašičica morske soli i malo bibera. Na kraju sve to umutiti štapnim mikserom. Poslužite sa kašičicom pavlake koja se stavlja u svaki tanjir pojedinačno.
Piše: Dipl. inž. Milan Damljanović, PSS služba u Čačku

100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Tel: 069 11 54 004
949 rsd + PTT troškovi