Ćufte od tikvica

Tikvice na bezbroj načina… divne i sveže, prosto mame da ih iskoristimo na što više načina dok je sezona. Hranljive i niskokalorične, lako se pripremaju, a još lakše

kombinuju. I nisu ćufte samo mesnate, evo ih i od tikvica. Hrskave i ukusne.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 1 čen belog luka
  • vlašac
  • so, biljni začin
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • 4 kašike prezle
  • ulje

Priprema:

Tikvicu očistiti i oljuštiti. Naribati na krupno rende, posoliti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Nakon toga je dobro ocediti. U tikvice ubaciti jaje, beli luk, vlašac, biljni začin. Dodati prezlu i 2 kašike mleka. Sve dobro sjediniti i ostaviti u frižider na sat . Pre pečenja ugrejati ulje u tiganju i formirati ćufte, uvaljati ih u prezlu i peći na srednjoj temperaturi. Mogu se kombinovati sa sirom, krompirom i sezonskom salatom.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18