Dani berbe grožđa u Vršcu tokom predstojećeg vikenda

Zbog aktuelne situacije izazvane pandemijom virusa KOVID 19 Grad Vršac i njegova turistička organizacija ove godine neće organizovati manifestaciju Dani berbe grožđa ali će je obeležiti sa dve manifestacije i turističkim programom.

U petak 19. i subotu 20. septembra od 10 do 20 časova u holu gradske kuće posetioci će moći da pogledaju Izložbu grožđa, voća i vina, a u narednih mesec dana na centralnom gradskom trgu biće postavljena izložba na otvorenom – „Grožđebal kroz vreme“.

Tokom predstojećeg vikenda, a u sklopu obeležavanja Dana berbe grožđa, gradska Turistička organizacija organizovaće turistički program „Put vina“ za koji treba izdvojiti 900 dinara. U ovu cenu uključeni su autobuski prevoz, usluge turističkog vodiča, obilazak tri vinarije u Gudurici i degustacija tri vrste vina. Predviđeno je da polazak bude u podne sa autobuskog stajališta u ulici Stevana Nemanje 52. Ova tura traje tri sata.

Svi vinski podrumi u Vršcu, Gudurici i Velikom Središtu i u subotu i u nedelju biće otvoreni za individualne posete od 12 do 20 časova. Cena degustacije u svakom vinskom podrumu je 300 dinara i uključuje degustaciju tri vrste vina.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18