Humus je najzdraviji namaz na svetu

Ako postoji jelo koje je istovremeno vekovima staro i savremeno i u trendu, to je humus. Nastao na Bliskom istoku, a odomaćen i u našim kuhinjama, ovaj jednostavni i ukusni namaz od leblebija postao je sinonim za prirodnu i hranljivu ishranu. Možda izgleda skromno ali humus ima moć da osvoji svakog ko mu pruži šansu i nezaobilazno je jelo svake veganske trpeze.

Jedan od najtraženijih brendova je je “Guru” humus Ribela. On ima drugačiju strukturu humusa, odnosno drugačije je tlo namaza sa komadićima leblebije i ostalih sastojaka kao što su halapenjo paprika, komadići cvekle, miks začinskog bilja, red pestoa i original leblebija.

Humus je poslednjih godina veoma popularna hrana kod nas. Ovaj namaz od leblebija u čiji osnov ide i tahini, susamova pasta, limunov sok i beli luk je nezaobilazan na svakoj trpezi i to obično kada su u pitanju proslave i zabave.

Treba napomenuti da nutri-score je jednostavan alat koji omogućava potrošačima da na brz i efikasan način procene nutritivni kvalitet proizvoda koji kupuju. Humus dobija najveću ocenu koji se obeležava kao A, što znači da je najzdraviji namaz na svetu. Jedno je sigurno a to je da kremasti namaz od leblebija pokazuje da zdrava hrana može biti i jednostavna i neodoljivo ukusna.

Tekst i foto Dijana Maksimović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime