Italija će zabraniti laboratorijsku hranu

Italijanska vlada odobrila je nacrt zakona o zabrani upotrebe laboratorijski proizvedene hrane i stočne hrane s ciljem da se zaštite poljoprivredno-prehrambeni proizvodni kompleks i gastronomsko nasleđe, izjavio je italijanski ministar poljoprivrede na konferenciji za novinare.

Ako ovaj nacrt zakona „prođe“ u parlamentu, italijanskoj prehrambenoj industriji neće biti dozvoljeno da proizvodi hranu ili hranu za životinje „iz ćelijskih kultura ili tkiva dobijenih od kičmenjaka“, a kršenje ovih pravila kažnjavaće se i do 60.000 evra, prenosi Rojters.

„Laboratorijski proizvodi po našem mišljenju ne garantuju kvalitet, blagostanje i zaštitu italijanske kulture i tradicije“, rekao je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida, član desničarske stranke Braća Italije premijerke Đorđe Meloni.

Nacionalistička vlada premijerke Meloni obavezala se da će zaštititi italijansku gastronomiju i prehrambene proizvode od tehnoloških inovacija koje su proglašene štetnim, kao i da će Ministarstvo poljoprivrede preimenovati u ministarstvo poljoprivrede i prehrambenog suvereniteta.

Tan jug

razvojnifv.png

RAZNO

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za