Koh trileće

Iako poreklo ovog kolača nije poznato, najverovatnije da dolazi iz Nemačke.  Koja god da je njegova “životna” priča, koh je danas svetski poznata poslastica. Koh je sjajan izbor za sva godišnja doba, jer je njegova priprema brza i laka. Možete ga poslužiti sa sezonskim voćem ili bez ičega. Za koju god varijantu da se odlučite, koh je nepogrešiv izbor.

Potrebno je:

  • 8 jaja
  • 300 g šećera
  • 400 g brašna tip 400
  • 1 prašak za pecivo

 Za preliv

  • 1 l slatke pavlake
  • 1 l mleka

Priprema:

Umutiti belanca, dodati žumanca, šećer i brašno u koje je umešan prašak za pecivo. Brašno mešati drvenom kašikom, a ne mikserom. Dublji pleh obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći na 150-2000C. Pečeno ostaviti da se potpuno ohladi u plehu. Okrenuti biskvit naopako, pa naliti mlekom, pomešanim sa slatkom pavlakom. Odozgo premazati karamelom ili glazurom od čokolade.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime