Насловна РАЗНО Mađarica

Mađarica

587

Kolač mađarica jedan je od najpoznatijih i najpopularnijih sitnih kolača koji se priprema za praznike i svečanosti. Pripada grupi suvih kolača koji, kada odstoje, postaju sve lepši. Mađarica je nazaobilazan kolač i na našoj trpezi i ime mu nema veze s poreklom, jer je ovo naš tradicionalni kolač.

Kore

  • 2 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g kristal šećera
  • 50 g kisele pavlake
  • 5 kašika ulja
  • 1 dcl mleka
  • 500 g brašna

Fil

  • 300 g kristal šećera
  • 1,5 l mleka
  • 300 g brašna
  • 250 g čokolade
  • 250 g maslaca

Glazura

  • 100 g čokolade
  • 1 dcl ulja

Priprema:

Sve sastojke za koru sjediniti i izmešati pa podeliti u 6 jednakih jufki. Ostaviti da odstoje 15 minuta. Odstajale kore razvući i peći na izvrnutom plehu na pek papiru 7 minuta na temperaturi od 1800C. Karamelizovati šećer i dodati 1l mleka. U preostalo mleko umutiti brašno i dodati u karamelizovan šećer. U skuvan i vruć fil umutiti čokoladu i maslac. Hladne kore filovati vrućim filom. Istopiti čokoladu i dodati ulje. Preliti preko ohlađenog kolača. Ostaviti da prenoći.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

Pozovite nas na telefon 069 11 54 004

i poručite kuvar po ceni  949 rsd + PTT troškovi