Meštani Divoša sami napravili pijacu

Meštani sela Divoš, na području Sremske Mitrovice, dobrom voljom i angažmanom nekoliko građana dobili su lokalnu pijacu, pošto su u centru sela postavljene tri tezge za prodavce.

Kako je objasnio predsednik Mesne zajednice Stefan Zoranović, korišćenje tezgi je besplatno, a dve trećine novca za njihovu izradu obezbeđeno je od nedavno održanog turnira i divoške slave.

– Šta god se lepo uradi u selu žitelji znaju to da cene i rado se odazovu pozivima na razne akcije, pa ih je obradovala vest da će od sad imati uređeno mesto gde mogu pazariti – kazao je Zoranović. – Nastojali smo da ugodimo i izađemo u susret Divošanima, jer smo uočili da ljudi prodaju svoje proizvode na ulici. Suština je da se meštani više angažuju oko svog sela i učine ga lepim za život i odrastanje dece.

Kada građani svojim zalaganjem realizuju neki projekat, u ovom slučaju postavljanje pijačnih tezgi, veća je verovatnoća da će voditi računa da se ne oštete. Uostalom, kroz ovakve akcije se daje dobar primer mladima kako mogu učiniti korisne stvari za svoju zajednicu. Suština svega je pažljivo osluškivanje potreba građana, jer oni najbolje znaju šta nedostaje selu i s kojim problemima se svakodnevno susreću.

Pijačne tezge su, kako je objasnio Zoranović, delo veštih ruku majstora Tome Mitrovića, koji je svoj doprinos dao i prilikom konstrukcije nadstrešnice na pošti.

Izvor: Dnevnik

Foto. Facebook/Divoš

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za

Marmelada od mušmule

Kad mušmule prirodno omekšaju mogu se koristiti za pripremu marmelade. Valja ih oprati, ali ih ne treba ljuštiti već samo

19. Sajam etno hrane i pića od 4 – 7. decembra u Beogradu

Najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće održana od 4 – 7. decembar