Na Beogradskom sajmu u februaru sajmovi turizma, pčelara, hrane

Na Beogradskom sajmu će, prema kalendaru objavljenom na sajtu Sajma, tokom februara biti održane četiri važne sajamske manifestacije.

Prvo će od 8. do 11. februara biti održan Food expo Balkan 2023. Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda, tehnologija i opreme za prehrambenu industriju.

Na dan zatvaranja ove sajamske priredbe počeće 14. Državni pčelarski sajam koji će trajati dva dana i na kome će posetioci moći da vide kompleksan prodajni, izložbeni, obrazovni, promotivni, privredni i turistički sadržaj. Ovaj sajam koji organizuje Savez pčelarskih organizacija Srbije prilika je da se osim meda i drugih pčelinjih proizvoda, zainteresovani po najpovoljnijim uslovima nabave i kompletnu pčelarsku opremu i repromaterijale.

Od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu održaće se 44. Međunarodni sajam turizma na kome će tradicionalno učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije i međunarodni tur-operatori. Na ovaj sajam dolaze posetioci iz celog regiona kako bi se upoznali sa aktuelnom turističkom ponudom a privlači i veliki broj poslovnih gostiju, pa je poznat i po B2B aktivnostima što potvrđuje i podatak da je lane tokom trajanjan sajma turizma održano više od 300 poslovnih sastanaka.

Istovremeno sa sajmom turizma biće održan i 18. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme – HORECA, na kome će u izlagačkom delu posetioci moći da vide opremu za kuhinje, restorane, barove, hotele, pekarski i poslastičarski program, opremu za bankete, suvenire, stručnu literaturu i publikacije. Izlagači će predstaviti najsavremenije proizvode i usluge, ali i trendove u načinu poslovanja, snabdevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle