Namirnice sa pijace za Narodnu kuhinju 

Na kragujevačkoj pijaci „Aerodrom“ danas je obeležen Svetski dan hrane prikupljanjem namirnica od zakupaca tezgi i lokala, koje su donirane Crvenom krstu. Voće i povrće biće iskorišćeni za pripremanje obroka u Narodnoj kuhinji u Kragujevcu, u kojoj se hrani blizu 800 osoba, od kojih je skoro polovina dece.

Ovo je četvrta po redu akcija koju organizuje JKP Šumadija, a pridružili su im se i lekari iz Instituta za javno zdravlje i Doma zdravlja, deca iz nekoliko kragujevačkih vrtića i budući kuvari iz srednje škole „Toza Dragović“.

Tekst i foto: Biljana Nenković

razvojnifv.png

RAZNO

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime

Potomci doseljenika iz Vranja u Karavukovu “zbore vranjski” i kroz Udruženje žena “Koštana” neguju tradiciju

Razgovor sa primesama toplog vranjskog dijalekta i danas se može čuti u  Karavukovu selu, u Opštini Odžaci, gde se posle

Spanaću izuzetno prija kompost

Crni luk ne podnosi zasenjivanje, potrebna mu je manja osvetljenost nego paradajzu ili krastavcu, ali veća nego kupusu. Zahtevi za