Novi Sad: Međunarodni sajam turizma ove godine kao samostalna priredba

Potpisivanjem Sporazuma o naučno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu najavljen je Sajam turizma, koji će kao samostalna priredba biti održan od 17. do 19. novembra.

Sporazum se odnosi na organizovanje Sajma turizma, a potpisnici su prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

-PMF je fakultet koji ima najveći broj međunarodnih projekata na Univerzitetu u Novom Sadu, trenutno 57. nacionalnih i regionalnih. Za povezivanje akademske institucije  sa javnim preduzećima, malim i srednjim preduzećima, vlada sve veće interesovanje. Zbog toga je dobrodošlo da se tu nađe i Novosadski sajam i pre svega Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Tema oko koje bi se mogli zajednički okupiti je i praksa naših studenata sa već pomenutog Departmana na Novosadskom sajmu i zajednička izdavačka delatnost, rekla je Pavkov Hrvojević.

Važni segmenti Sajma turizma, pored promovisanja turističke ponude, biće B2B poslovni i Hosted Buyer susreti turoperatera, slede Dani karijere u turizmu, edukacije, prezentacije i promocije na štandovima i u Kongresnom centru, kao i prodajna izložba hrane i pića sa promocijom Gastro regiona.

– Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu do sada je bio u sastavu grupe sajmova LORIST. Mi smo se kao menadžment ohrabrili i odlučili da ga ove godine organizujemo kao samostalnu priredbu. Biće to definitivno izazovno, stoga i pristupamo ovakvom pojačanju u realizaciji ovog projekta. To će nam omogućiti da dobijemo još jedan pogled sa aspekta stručne javnosti, rekao je Slobodan Cvetković.

Piše: J. Bajšanski

razvojnifv.png

RAZNO

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno