Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Paradajzare punjene kupusom

Paradajzare punjene kupusom

148
Foto: Freepik

Paprika i kupus uvek su bili dobar par. Naročito kada paradajzaru napunite kupusom, pa prelijete marinadom i ostavite u teglama za zimu.

Sastojci:

•             Oko 5 kg paprike,

•             700 ml vinskog sirćeta,

•             2 kašike ulja,

•             3 šolje šećera,

•             1/2 šolje soli,

•             kupus po potrebi,

•             beli luk po želji,

•             rendana šargarepa ili celer po želji.

Priprema:

 U šerpi napraviti tečnost za barenje očišćene i izdubljene paprike. Kratko ih bariti. Narendani kupus preliti sa vrućom marinadom, dobro ocediti i puniti paprike. Marinadu procediti i preliti preko već napunjenih paprika poslaganih u tegle. Ovako pripremljene paprike trebalo bi pasterizovati u šerpi sa vodom oko 10 minuta od momenta ključanja. Osim kupusa mogu da se narendaju i šargarepa ili celer po želji.

Tekst i foto: Biljana Nenković