Neodoljivo ukusna i izuzetno pikantna srpska jela pravi su praznik za sva čula. Stanovnici Srbije uživaju u pripremi i konzumiranju hrane, često praveći tradicionalne specijalitete po starim porodičnim receptima koji se prenose sa generacije na generaciju. Zato je tu pljeskavica, i to ne makar kakva…
Potrebno je:
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 50 g seckane slanine
- 50 g seckanog kačkavalja
- ljuta tucana paprika po želji
- 1 mala glavica crnog luka
- so, biber
Priprema:
Sve sastojke izmešati i zaljutiti po želji. Napraviti pljeskavice i peći na roštilju s obe strane oko 10 minuta. Servirati uz pomfrit ili povrće, crni luk, kajmak i urnebes salatu.

100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
Pozovite nas na telefon 069 11 54 004
i poručite kuvar po ceni 949 rsd + PTT troškovi