Pršutijada 14. februara na Zlatiboru

Sajam suvomesnatih proizvoda Pršutijada biće održan 14. februara na Zlatiboru, najavljeno je na sajtu Opštine Čajetina.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda Pršutijada neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina. Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici Gold gondole na Zlatiboru u periodu od 8 do 17 časova.

Osim tradicionalnih suvomesnatih proizvoda na ovom događaju biće i proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina sir i kajmak mlekare Naša Zlatka, kao i med, rakija, slatka i džemovi, koji nose žig garncije „Dobro sa Zlatibora“.

Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt iz Beograda. Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD Zlatiborski eko agrar.

Izvor: eKapija

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18