Насловна ТЕМЕ ЖИВОТ Punjeni svinjski file

Punjeni svinjski file

355

Ovaj komad mekanog i sočnog mesa otvara mnogobrojne mogućnosti pripreme. Grilovati, pohovati, puniti, špikovati… sve je moguće i sve je odlično. Ne postoji loš ni pogrešan način. Ne možete ga pokvariti, osim ako ga prepečete. Zato kombinujte i isprobavajte, ili se držite oprobanog. Važno je da osetite svu lepotu arome filea.

Potrebno je:

  • 2 puta po 150 g svinjskog filea
  • 100 g pršute
  • 100 g kačkavalja
  • slajz slanina
  • so, biber, biljni začin, bosiljak

Priprema:

Svinjski file izlupati i rastanjiti. Napuniti pršutom i kačkavaljem i preklopiti sa svih strana. Umotati u slajz slaninu i ispeći na grilu ili roštilju oko 5-7 minuta. Servirati uz krompir (pomfrit, pekarski) ili kuvane rezance i preliti kašikom kajmaka.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.