Raste cene pšenice, pad soje i kukuruza

Blagi rast cene pšenice, mali pad cena soje i minimalni pad vrednosti kukuruza, obeležili su trgovanje na Produktnoj berzi u poslednjih sedam dana.

Ponder cena za pšenicu iznosi 35,99 dinara za kilogram bez PDV-a, što je rast od 0,35 posto.

Ugovori za pšenicu su realizovani u cenovnom rasponu od 35,8 do 36,2 dinara za kilogram.

Kukuruzom se trgovalo od 33,7 do 34,3 dinara za kilogram bez PDV-a, što je u odnosu na prethodnu nedelju rast od 0,02 posto.

Ponderisana cena kukuruza bila je 34,03 dinara za kilogram.

Sojom se trgovalo od 82,5 dinara za kilogram bez PDV-a a zatim krajem nedelje za 81 dinar po kilogramu.

Ponder cena soje iznosi 81,65 dinara za kilogram bez PDV-a što je pad od 0,94 procenata u odnosu na prethodnu nedelju.

Stočnim ječmom trgovalo se po jedinstvenoj ceni od 33,50 dinara za kilogram bez PDV-a.

Na Produktnoj berzi ove nedelje bio je smanjen obim trgovanja za 42,8 posto, čija je finansijska vrednost bila manja za trećinu.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18

MODULARNE KUĆE SVE POPULARNIJE Novi Sad domaćin sajma savremene gradnje

U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a