Mak je na ovim našim prostorima asocijacija na štrudlu. Mnogi od nas su kod svojih baka na selu uživali i u rezancima s makom. Ovde smo rezance upakovali u jedan desert sa domaćim sosom od maline.
Potrebno je:
- ½ kg rezanaca
- 2 dcl mleka
- 200 g maka
- 100 g maslaca
- 200 g šećera
- ½ kg malina
- 300 g šećera
Priprema:
Skuvati rezance. U šerpi ugrejati maslac, mleko i šećer. Kad provri, dodati mak i skloniti s vatre. U kuvane rezance umešati fil. Dok je toplo, staviti rezance s makom u šolju ili neku posudu koja će se koristiti kao kalup. Kad se ohladi, izvaditi pažljivo iz kalupa i staviti na tanjir. Maline i šećer ušpinovati kao za slatko i preliti preko kolača. Ohladiti i služiti.

100 JELA SRBIJE
Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.
Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.
dobrojutro.redakcija@gmail.com
069 11 54 004
949 rsd + PTT troškovi