Rezanci s makom u malina sosu

Mak je na ovim našim prostorima asocijacija na štrudlu. Mnogi od nas su kod svojih baka na selu uživali i u rezancima s makom. Ovde smo rezance upakovali u jedan desert sa domaćim sosom od maline.

Potrebno je:

  • ½ kg rezanaca
  • 2 dcl mleka
  • 200 g maka
  • 100 g maslaca
  • 200 g šećera
  • ½ kg malina
  • 300 g šećera

Priprema:

Skuvati rezance. U šerpi ugrejati maslac, mleko i šećer. Kad provri, dodati mak i skloniti s vatre. U kuvane rezance umešati fil. Dok je toplo, staviti rezance s makom u šolju ili neku posudu koja će se koristiti kao kalup. Kad se ohladi, izvaditi pažljivo iz kalupa i staviti na tanjir. Maline i šećer ušpinovati kao za slatko i preliti preko kolača. Ohladiti i služiti.

Knjiga „100 jela Srbije“ – kuvar za sve generacije, kako za početnike, tako i za vrsne kuvare i kuvarice. Želja nam je da vas podsetimo i da sačuvamo od zaborava naša tradicionalna, narodna jela i mirise domaćih kuhinja.

Pred vama je knjiga „100 jela Srbije“ i prilika da je kupite sebi ili poklonite dragim ljudima za predstojeće praznike. Cena knjige je 949 rsd i sada je možete dobiti direktno na vašu adresu i platiti pouzećem. Knjiga je odštampana na kvalitetnom papiru i ima 232 strane, dimenzija 210h210 mm, prošivena i sa tvrdim koricama da možemo da je koristimo svaki dan i mnogo dana.

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18