Salon italijanske hrane i pića

Italijanska agencija za spoljnu trgovinu organizovaće 27. oktobra u Hotelu Hilton u Beogradu Salon italijanske hrane i pića, koji će biti održan u okviru Nedelje italijanske kuhinje, najavila je ambasada Italije u Beogradu.

Navodi se da će Nedelju italijanske kuhinje ambasade i predstavništva Italije u celom svetu organizlovati u periodu od 14. do 20. novembra ove godine pod sloganom „Uživanje, održivost i inovativnost: sastojci italijanske kuhinje za zdravlje ljudi i zaštitu planete“, u cilju afirmacije prirodne i zdrave tradicionalne italijanske ishrane.

Na Salonu u Beogradu će izlagati 30 italijanskih kompanija, 15 iz prehrambenog sektora i 15 proizvođača vina, koje će predstaviti autentične proizvode sa znakom Made in Italy, navodi ambasada Italije. Precizira se da će među proizvodima biti testenine pravljene isključivo od italijanske durum pšenice i sečene bronzom, soseva, bio proizvoda, tipičnih slatkiša, a ponuđena vina dolaze iz najpoznatijih vinskih regija Toskana, Umbria, Veneto, Pijemont, Lombardija, Abruco, Apulia, Emilija Romanja i Regija Marke.

Dodaje se da je događaj zatvorenog tipa i namenjen je samo profesionalcima iz ovih sektora.

Izvor: Tanjug

Foto: Pixabay

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime