Kako kaže naša novinarka Ljubica Tomić, u selima ispod Divčibara ima svega sem – šljiva. Pažljivim pregledanjem našla je dve šljive na po jednom stablu. Od čega ćemo praviti pekmeze i rakiju?
U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo toga nije ni bilo), kolači
Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18
U Master centru Novosadski sajam, u subotu 13. decembra, je otvoren je Sajam montažnih i modularnih objekata „Modul Exhibition 02“,
U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima
Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno
U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.