Street Food Festival “Palilulac“ – požurite na Tašmajdan

U centralnoj zoni Tašmajdanskog parka održava se Street Food Festival “Palilulac“. Šesta sezona popularnog festivala ulične hrane traje danas i sutra od 13.00 do 23.00 sata, a ulaz je besplatan.

– Posetioci će uživati u raznim svetskim pozornicama kuhinje na otvorenom. Svi specijaliteti će se pripremati na licu mesta, a imaćemo libansku, japansku, korejsku, kinesku i srpsku kuhinju, u nekoj zanimljivoj verziji Street Food-a. Prvi put sa nama je “Obrok kod Piroćanca”, a Bojan Tolić će predstaviti specijalitet koji se zove peglana pljeskavica u burek testu. Uživaćemo i u libanskim specijalitetima kao što su šavarmi i falafelima, kineskim damplinzima, bao-bansima, azijskim specijalitetima punjenim hrskavim gamborima i ukusnim prilozima. Tu su i tradicionalni američki burgeri, korn-dogovi, beogradske čuvene knedle, beogradski kroasani, domaće kobasice, suši… Imamo i zonu italijanske kuhinje koja nudi picu napolitanu, koja se isto tako priprema na licu mesta i čuvene fokačo sendviče koji su već zaživeli kod nas. Sve ono što ljudi vole na jednom mestu, može  se videti na Tašmajdanu i naravno, probati – priča  Ljiljana Vukotić, organizator festivala.

Cene su uglavnom iste kao i u njihovim restoranima, a negde su napravljene i akcije. Inače, dosta sedećih mesta je postavljeno za posetioce i sve će dočarati pravi piknik u parku.

Kompletan doživljaj i nezaboravnu atmosferu upotpuniće poznati beogradski di-džejevi, a samo neki od izvođača u čijem će muzičkom odabiru moći da uživaju posetioci, su: DJ Katja, DJ Colective, Lapac, Baka, Bane L@pi.

Tekst i foto: Dijana Maksimović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime