Štrudla koja se topi u ustima

Čalabrc fest je prošao, ali neki ukusi su ostali za pamćenje.  Na tezgi pod nazivom „Krancla“ u prvom planu štrudle s makom, lepe na oko, a još boljeg ukusa. Filovane taman koliko treba, nisu preslatke, a testo se topi u ustima. Oni, sem što svoje proizvode izlažu na manifestacijama, imaju i specijalizovanu prodavnicu gde možete kupiti i druge vrste starinskih kolača: štrudle i baklave sa makom, višnjom, rogačem i orasima. Recept ovih štrudli, bez bilo kakvih aditiva, je porodična tajna koju vlasnici “Krancle” ljubomorno čuvaju.

– Davne 1988. godine prošlog veka započeta je, tada skromna, proizvodnja kolača u porodičnoj kući u mirnom vojvođanskom selu. Sve je krenulo iz ljubavi prema kolačima koje su naše prabake i bake spremale i iznosile na trpezu. Uživanje u slatkim zalogajima i kvalitetnim kolačima hteli smo da prenesemo na mlađe generacije – rekli su iz „Krancle“.

Danas u ovoj porodičnoj firmi, u njihovom asortimanu možete naći preko 50 različitih vrsta kolača i sigurno možete napraviti omiljenu kombinaciju koju želite da poslužite na trpezi vašim najmilijima.

Foto i tekst: Ljiljana Milovanović

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime