U Čačku promocija monografije o borovnici

Gradska biblioteka “Vladislav Petković Dis“ u Čačku  i Naučno voćarsko društvo Srbije, sa sedištem u ovom gradu, organizuju promociju naučne monografije “Borovnica – tehnologija gajenja, zaštite i prerade“, autora dr Aleksandra Leposavića i dr Darka Jevremovića.

Promocija vredne monografije, renomiranih naučnika iz oblasti voćarstva održaće se u četvrtak, 1. oktobra u 18 časova u Maloj sali biblioteke. Na promociji će pored autora govoriti i recenzenti monografije dr Zoran Keserović,  redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, dr Tatjana Vujović, naučni savetnik Instituta za voćarstvo u Čačku, dr Tanja Vasić, docent Poljoprivrednog fakulteta u Kruševcu, kao i viši naučni saradnik Instituta za voćarstvo dr Branko Popović.

B. Nenković

Foto: Biljana Nenković

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18