
Sve beogradske ribarnice rade punom parom. Na Vidikovcu, na pijaci, od gužve u ribarnici jedva se čuje ko šta naručuje i za koliko sati. Kao da su svi čekali poslednji momenat kako bi naručili šarana, filete soma, skušu. Cene nismo ni stigli da vidimo, ali mislimo da nisu menjane. Nešto malo dalje, na tezgama prodaju dimljeni šaran po ceni od 1000 dinara i ostalo je samo tri komada.

- Šaran je dimljen, hiljadu dinara je, to je to što je ostalo – kaže ne vadeći ruke iz džepova, jer zima stegla a na pijaci se dugo stoji, pa ni rukavice ne pomažu.

U istom redu, dugogodišnji zakupci tezge na kojoj se nalazi suvo voće, orasi, bademi, lešnici, kikiriki, kažu da ne koriste priliku pred post i praznike da bi povećali cene.
- Nikada to nismo radili. Ne bi bilo pošteno prema kupcima, a i mi bismo se loše osećali. Cene menjamo samo kad se promene kod dobavljača – rekao je prodavac za Dobro jutro. Na ostalim tezgama ponuda je zadovoljavajuća, s obzirom na to da je temperatura bila minus jedan, a kupaca vrlo malo.
Tekst i foto: Z.D.











