„Ukusi Vojvodine“ petu godinu čuvaju vojvođanska jela

Festival gastronomije „ Ukusi Vojvodine“ održava se na staroj lokaciji, u Limanskom parku u Novom Sadu. Posetioci su juče uživali u raznovrsnoj ponudi, a i danas će imati priliku da probaju neka od autentičnih jela vojvođanske kuhinje.

Ako je suditi po atmosferi prvog dana „Ukusa Vojvodine“, može se reći da smo se svi uželeli dobrih starih vojvođanskih ukusa, od kulena i sira, preko turijske kobasice i srnećeg paprikaša, do princes krofni i testa sa makom, sve to upotpunjeno sa raznovrsnim muzičkim programom i boravkom u prirodi.

Važan deo festivala su i radionice, od kulinarskih, do radionica igre u prirodi. Danas će, pored dobre i raznovrsne hrane, biti organizovan i niz radionica.

Nedeljni program petih „ Ukusa Vojvodine“ počinje u podne i trajaće do 20 časova. Ulaz je besplatan, uz obavezno poštovanje epidemijskih mera.

Izvor: RTV

Foto: Grad Novi Sad

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18