Uskoro septembarski broj Dobrog jutra

U novom broju Dobrog jutra čitaćete o berbanskim običajima na Fruškoj gori, a o tome koja su vina najbolja i da li ih treba uparivati s hranom ili su priča za sebe, govori kritičar vinske scene Nenad Andrić. Profesor dr Zoran Keserović upoznaje nas s tajnama odabira dobrog voćnog i loznog materijala, kroz priče o uspehu voćara saznaćete sve o drenu i suvoj šljivi. Da li se isplati proizvoditi breskve i ima li čeri paradajz budućnost, odgovor možete potražiti u ovom broju, a upoznaćemo vas i s prednostima korišćenja raštana i rabarbare u kuhinji. Šta je to organska poljoprivredna proizvodnja i da li se našim poljoprivrednicima isplati da pređu na ovaj način privređivanja, objašnjavaju naši stručnjaci, a uz stalne rubrike posvećene gljivama i medu, mnogo možete saznati i o crnom kimu. Naravno, tu je i neizbežna paprika jer njeno je vreme upravo stiglo. Uživajte!

razvojnifv.png

RAZNO

Salata od čičoke

Priprema se od 3-4 čičoke, dve šargarepe, jednog praziluka, a dodaju se morska so, maslinovo ulje i jabukovo sirće. Skuvajte

Kako i čime da uklonite dosadne puževe iz povrtnjaka

U zaštićenom prostoru salatom se hrane i štetni insekti ali i puževi. Najčešći su puževi golaći. Telo im je izduženo

Jeste li znali da je korijander čistač otrova i teških metala?

Korijander (Coriandrum sativum) je biljka neobičnog izgleda i još neobičnijeg mirisa koji podseća na trag ozloglašene smrdibube. Kod nas se

Strateški proizvod traži strateške poteze

OBLAČINSKA VIŠNJA NAŠA IZVOZNA UZDANICA Oblačinska višnja je strateški poljoprivredni proizvod i privredno veoma značajna za našu zemlju. Poslednjih godina

Tatlije – jednostavne, a mirišu na bakin zagrljaj

U vremena kada je jelo više zavisilo od umešnosti domaćice nego od sastojaka (jer mnogo  toga nije ni bilo), kolači

Sve što treba da znate o uzgoju salate: temperatura, đubrenje i najbolji predusevi

Salata je biljka dugog dana, ne zahteva veliku toplotu. Klija pri minimalnoj temperaturi od 2-3 ºS, a optimalna je 18