Organska i naturalna vina su odavno trend u svetu, a u poslesnje vreme i kod nas. Domaće tržište se sve više otvara za organske proizvode. To je potvrđeno i na urbanom salonu vina VINO SAD 4. novembra u hotelu Šeraton u Novom Sadu.
Vinari, proizvođači organskih vina iznose svoja iskustva. Opšti je zaključak da širenjem domaćih sorti grožđa pomoći će afirmaciji i brendiranju Srbije kao vinske zemlje.
Manifestacija VINO SAD okupila je ljubitelje dobrog vina ali i prirodnih prehrambenih proizvoda sa Stare planine poput kozjeg i ovčijeg sira, leskovačkog ajvara, pirotskog kačkavalja, ali i proizvoda od mangulice sa zaštitnim znakom 100 prirodno iz Bojčinske šume.
Tekst i foto: Vesna Savić
![](https://www.dobrojutro.co.rs/wp-content/uploads/2023/11/viber_image_2023-11-04_19-16-53-007-1024x840.jpg)