Za „Baštu u srcu sajma“ ulaz besplatan

Međunarodni sajam hortikulture otvoren je na Beogradskom sajmu 26. put nakon godinu dana pauze zbog pandemije, a posetioci će imati priliku da se do nedelje upoznaju sa proizvođačima iz oblasti cvećarstva, vinogradarstva, pčelarstva.
Na sajmu će se naći dekorativne, začinske biljke, sadni i semeni materijali, sistemi za zalivanje, proizvodnju i preradu voća i povrća, staklene bašte, sredstva za prihranjivanje…
Manifestaciju „Bašta u srcu sajma“, otvorio je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Velimir Stanojević, koji je istakao da je glavni cilj da se svi proizvođači u oblasti hortikulture okupe na jednom mestu i da se motivišu.
Stanojević je rekao da ne treba zanemariti privredni i edukativni karakter Sajma, jer će proizvođači imati priliku da se upoznaju sa novim tehnologijama gajenja, da to znanje prenesu posetiocima i podsetio je da je poslednjih godina u fokusu organska proizvodnja.
Ponuda cveća je raznovrsna i zadovoljiće najrazličitije ukuse, rekla je za Tanjug Zora Despić, jedna od izlagača i dodala da se nada velikoj poseti imajući u vidu da sajma nije bilo prošle godine, a da je ulaz besplatan.
Izvor: Tanjug
Foto: Sajam.rs

razvojnifv.png

RAZNO

Pregled povrća u skladištima

U decembru je poželjan pregled uskladištenog povrća (krompir, luk i dr.) kao i uklanjanje plodova sa simptomima truleži. U povrtnjacima

Zašto su mušmula i drenjina plodovi izuzetne vrednosti

Mušmula se u tradicionalnoj ishrani koristi za pravljenje džemova, rakija, kompota i sirupa. Stručna literatura ističe njenu sposobnost da povoljno

Tajne uspešne setve šargarepe

U vreme kada se sve više ljudi okreće proizvodnji povrća u kućnim baštama, šargarepa ostaje jedna od najčešće gajenih kultura.

Ankini keksići

Ne znamo ko je Anka, ali su keksići koji su po njoj dobili ime odlični. Brzo ih možete napraviti, a

Zašto je poleganje rasada najopasnija bolest?

Predstavlja najopasniju bolest tokom proizvodnje rasada. Bolest se ispoljava na mladim, tek izniklim biljkama u toplim lejama, kada, kako ime