Насловна ТЕМЕ ЗЕЛЕНИЛО Хотел за цвеће и дрвеће у Дрљану

Хотел за цвеће и дрвеће у Дрљану

327

Пише: Зорана Љубојев

Хотел за цвеће и дрвеће прошле јесени отворен је у Дрљану, селу надомак Бечеја, и први је такве врсте не само у Србији, већ у овом делу Европе. За то је заслужна Далиборка Попов, која се из љубави према биљкама и природи одлучила за овај несвакидашњи предузетнички подухват. Њен хотел може да прими око стотину биљака, што малих од свега неколико центиметара, што оних величине од по неколико метара. Сваки “гост” пре уласка у пансион мора проћи обавезан карантин, како се не би догодило да се друге биљке контаминирају вашима или неким другим болестима.

Далиборка Попов чврсто је решила да искористи предности живота на селу и простора на свом имању тако што ће, како каже, покренути овај пилот пројекат. Тренутно су у хотел смештене биљке мештана села Дрљан и људи из Бечеја, а он ће бити отворен за нове госте читаве године, каже наша саговорница и додаје да се ова идеја родила сасвим случајно и спонтано.

Свака биљка има свој досије

Прошле године комшиница ме је замолила да јој причувам биљку до пролећа, јер она током зимских месеци није у селу. Драге воље сам прихватила и током зиме се бринула о њеној биљци. Када је дошло пролеће, комшиница је преузела своју биљку која је била лепа, бујна и зелена. То је био окидач за ту идеју, пошто сам једна од оних која биљке на пролеће износи, а на јесен их уноси – каже Далиборка.

Хотел за цвеће и дрвеће не пружа само простор за презимљавање, већ и одговарајућу негу и бригу. Биљке су под свакодневним надзором, у просторији с одговарајућом температуром.

You need to be logged in to view the rest of the content. Please . Not a Member? Join Us